Vita 34 este acum singura bancă privată din Germania autorizată să depoziteze și ţesutul ombilical

Kitul de recoltare și transport în 36 de ore

Pentru o siguranţă maximă, Vita 34 a dezvoltat propriul kit de recoltare și transport. Kitul conţine un instrumentar pentru recoltare, care a fost conceput special pentru extragerea în siguranţă a sângelui ombilical atât la nașterea normală , cât și la nașterea prin cezariană.
Kitul de recoltare este dotat cu două perne din termogel care stabilizează temperatura, o cutie izolatoare din polistiren și un cip electronic care monitorizează constant temperatura, asigurând calitatea optimă a sângelui pe durata transportului.
Stabilitatea temperaturii pe parcursul transportului este testată și certificată de către TÜV- Technischer Überwachungsverein. Acesta a confirmat: în Germania, nu există niciun alt kit care menţine temperatura stabilă atât de mult timp.

Punga și caseta de depozitare
La fel de inovatoare sunt și punga de congelare și caseta de depozitare din aluminiu.
Pe durata conservării la temperaturi de -190, ceasul biologic al celulelor stem stă pe loc. La o asemenea temperatură extremă, recipientul de stocare trebuie să fie rezistent, incasabil, deoarece materialele plastice convenţionale pot deveni fragile. De-a lungul mai multor ani de cercetare, Vita 34 a dezvoltat o pungă de congelare unică care s-a dovedit a fi un scut de siguranţă și protecţie pentru celule.

Procesare în 48 de ore și crioconservare
Sângele și țesutul ombilical sunt procesate și crioconservate în cel mai scurt timp după preluarea în laboratorul Vita 34. Bio Save garantează că procesarea probelor dumneavoastră se va finaliza în maximum 48 de ore de la momentul nașterii.
Sângele și ţesutul din cordonul ombilical sunt depozitate în tancurile de stocare cu vapori de azot lichid, în conformitate cu standardul GMP – cel mai înalt standard de calitate asociat producţiei de medicamente și substanţe active. Vita 34 a fost prima bancă de celule stem din Europa acreditată GMP.

Asistenţă acordată părinţilor
Vita 34 vă ajută la completarea formularelor și a acordurilor cu medicii. Pentru folosirea celulelor stem de către o altă persoană este necesară o compatibilitate ridicată a caracteristicilor ţesutului (markeri HLA). Pentru folosirea celulelor stem în cadrul familiei, Vita 34 își asumă costurile pentru investigaţiile necesare (testarea HLA).

În cazul unei urgenţe, echipa Vita 34 acţionează rapid
Pentru transportul rapid al probelor depozitate, în caz de necesitate, Vita 34 a dezvoltat o reţea logistică foarte bine pusă la punct și a format echipe de specialiști cu experienţă. Personalul instruit va asigura transportul celulelor la clinica de transplant în recipienţi speciali, numiţi „cryoshipper”. Datorită tehnologiei mobile„Cleanroom”, la solicitarea medicului, echipele noastre de specialiști pot prepara probele chiar în locaţia unde se efectuează transplantul.