De ce stocăm sângele integral și nu optăm pentru separarea celulară?

Vita 34 este orientată către viitor și de aceea optează în mod deliberat pentru depozitarea sângelui integral

Răspunsul la întrebarea „De ce stocăm sângele integral și nu optăm pentru separarea celulară?” este argumentat știinţific: sănătatea pe termen lung a copilului dumneavoastră este o prioritate pentru medicii și specialiștii Vita 34. Cercetările au demonstrat că depozitarea integrală a sângelui ombilical este cea mai bună metodă de conservare. Aceasta oferă mai multe oportunităţi de tratament comparativ cu separarea celulelor stem. Pe viitor, tratamentele ar putea necesita alte tipuri de celule stem din sângele ombilical (de exemplu celule mezenchimale, celule VSELs), iar sângele integral depozitat la Vita 34 vă asigură posibilitatea de a beneficia de noile descoperiri și utilizările viitoare din domeniu.

Avantajele depozitării integrale a sângelui ombilical

Mai

 • Medicii și specialiștii care folosesc celulele stem pentru tratarea unor boli, recunosc importanţa depozitării integrale a sângelui ombilical pentru a salva cât mai multe celule stem și pentru a îmbunătăţi rezultatele unui transplant. Conform studiilor, metodele de separare a componentelor celulare din sângele ombilical și eliminarea celulelor roșii pot duce la pierderea unui număr important de celule vitale.
 • Un

  • S-a demonstrat că depozitarea integrală contribuie la păstrarea unui nivel mai ridicat al vitalităţii leucocitelor. Sângele integral este crioconservat rapid după recoltare și procesare, iar metodele de separare ar determina pierderea unui număr de celule stem și a vitalităţii lor. Calitatea probelor recoltate și numărul celulelor stem sunt elementele esenţiale care determină succesul unui transplant.
  • 12

   •  În cordonul ombilical se găsesc 12 tipuri de celule stem: celule stem mezenchimale MSC, celule stem hemapoietice CD34+, celule VSELs, celule stem fără restricţii somatice USSC (Unrestricted Somatic Stem Cells), CD37+ etc. S-a dovedit clinic faptul că existența unor factori de creștere, hormoni și citokine contribuie la succesul unui transplant. Tratamentele viitoare ar putea necesita alte tipuri de celule găsite în sângele ombilical. Dacă optați pentru separarea celulelor stem, pe viitor nu veți profita de aceste tratamente, precum și de descoperiri ulterioare.
   • Celulele

    • (Very Small Embryonic-Like stem cells – celule stem foarte mici de tip embrionar)

     Unul dintre cele mai importante progrese este reprezentat de descoperirea recentă a celulelor VSELs – celule stem cu proprietăţi specifice celulelor embrionare (de exemplu, se pot transforma în orice tip de celulă din organism). Doar depozitarea integrală a sângelui ombilical permite stocarea celulelor VSELs. Prin separarea prin centrifugare a celulelor stem, se pierd celulele VSELs, precum și hormoni și factori de creștere.

    • Sângele integral

     Separarea celulelor stem

     Plasma ar putea trata:

     - hemofilia A și B
     - anumite forme de cancer
     - terapie cu anticorpi monoclonali

     Celulele VSEL ar putea regenera

     - celule neuronale
     - mușchiul cardiac
     - celule sanguine

     Celulele stem mezenchimale (MSC)

     ar putea trata
     - boli de inimă
     - accident vascular cerebral
     - diabet de tip 1 și 2
     - insuficiență hepatică
     - insuficiență renală
     - Alzheimer, Parkinson
     - leziuni ale măduvei spinării
     - leziuni cartilaginoase
     - arsuri

     Celulele stem mezenchimale (MSC)

     ar putea regenera:
     - oase, cartilagii, mușchi
     - măduvă
     - tendoane/ligamente
     - țesut adipos
     - țesut conjunctiv
     - scleroză multiplă (scleroză în plăci)

     Celulele stem hematopoietice (HSC)

     ar putea vindeca boli de sânge:
     - leucemie
     - linfom
     - linfomul Hodgkin
     - mielomul multiplu

     Plasma: nu e disponibilă

     Celulele VSEL

     nu sunt disponibile

     Celulele stem mezenchimale (MSC)

     nu sunt disponibile

     Celulele stem mezenchimale (MSC)

     nu sunt disponibile

     Celulele stem hematopoietice (HSC)

     ar putea vindeca boli de sânge:
     - leucemie
     - linfom
     - linfomul Hodgkin
     - mielomul multiplu

     Un

     • Sângele integral permite un număr mai mare de grefe acceptate faţă de concentratul de celule stem.
     • Un

      • Procesul de reducere a volumului de sânge recoltat din cordonul ombilical (separarea celulelor stem) este ireversibil. Prin urmare, se exclude posibilitatea de a trata alte boli decât cele de sânge și de a efectua diverse tratamente din domeniul medicinei regenerative.

      • Sângele

       • Separarea celulelor stem ar trebui efectuată atunci când se cunoaște scopul pentru care vor utilizate. Transfuzia de sânge integral din cordonul ombilical rămâne standardul de aur pentru tratamentul cancerului. Acesta este un alt motiv pentru care celulele stem ar trebui să rămână în sânge până când veţi avea nevoie de ele. În funcție de tratament, este posibil ca numai un anumit tip de celule stem să fie necesare, iar acest tip va fi ulterior separat din sângele ombilical recoltat.
       • Depozitarea

        • Depozitarea integrală a sângelui este de trei ori mai costisitoare comparativ cu separarea celulelor stem. Într-un raport publicat pe bloodjournal.org, este explicat faptul că cele mai multe bănci din lume care separă celule stem din sângele recoltat, fac acest lucru pentru a reduce costurile aferente spaţiului de depozitare. Acest tip de depozitare este acceptabilă doar în cazul în care se intenționează tratarea unei boli de sânge.